Vattenskärning

Vi skär med vatten – det garanterar högsta noggrannhet och kvalitet. AddCut AB arbetar med vattenskärning i praktiskt taget alla material så som aluminium, rostfritt, stål, plaster och gummi.

Suverän skärmetod

Den stora fördelen med vattenskärning jämfört med andra skärmetoder är att det är en kall bearbetning utan värmepåverkan i skärsnittet. Man kan skära komplexa geometrier med mycket god kvalité på skärsnittet, det krävs i regel ingen kostsam efterbearbetning.

Efterbearbetning kan undvikas genom att välja abrasiv vattenskärning, det kan många gånger innebära att totalkostnaden för att tillverka en produkt blir lägre än om man skär med en snabbare termisk skärmetod.

Materialbesparande komplettbearbetning

Processens smala skärsnitt gör att mycket lite material går till spillo i skärningen. Optimalt materialutnyttjande med hjälp av nestingprogram.

Flexibel skärmetod

Möjligheten att skära de flesta förekommande material med samma verktyg utan omställning gör metoden mycket flexibel. Detaljerna bereds snabbt och enkelt med hjälp av CAD/CAM program vilket medför att metoden passar både till prototyptillverkning, små serier och även till stora serier där man då använder flera skärhuvuden.

Miljövänlig teknik

Hårda material skärs med tillsats av sand så kallad abrasiv vattenskärning. Mjuka material kan skäras med enbart vatten

Exempel på skärbara material:

Aluminium, rostfritt stål, syrafast stål, höghållfast stål t.ex. Hardox och Weldox, titan, koppar, mässing, marmor, keramik, glas, gummi, plast och trä.

Vattenskärning är en miljövänlig tillverkningsmetod, vi tillsätter bara vatten och sand. Och sanden återvinner vi.

Hör av dig

Med denna fantastiska skärmetod som möjliggör skärning i stort sett alla material har konstruktörer och designers fått helt nya möjligheter. Vi skär både enstyck och större serier i maskiner från den ansedda tillverkaren Water Jet Sweden. Det garanterar högsta noggrannhet och kvalitet på skärningen.

Värnamovägen 1,
333 31 Smålandsstenar

070 143 52 58​

Skicka ett meddelande